UEFA Europa League Matchday 1 2024-25 fant sted de siste to dagene og så noen overraskende resultater da Manchester United spilte uavgjort på Old Trafford mot Twente, Billige Fotballdrakter mens Ange Postecoglous Tottenham vant 3-0 mot Qarabag i sin første hjemmekamp i den europeiske kampanjen. . Her er vinnere og tapere av runden:
Vinner: Jose Mourinho

Den portugisiske treneren startet sin Europa League-kampanje bra da Fenerbahce vant 2-1 mot Union Saint-Gilloise. Mourinhos lag hadde en positiv prestasjon og scoret to ganger med forsvarsspillere, åpner Caglar Söyüncü og Christian Burgess' selvmål før Ross Sykes' mål før sluttsignalet ga gjestene noe å juble for. Mourinhos lag trengte en seier for å reagere etter det skuffende 3-1-tapet mot Galatasaray i Istanbul-derbyet den siste helgen.

Vinnere: Lazio

Teamet til Marco Baroni vant 3-0 mot Dynamo Kiev og overbeviste mange etter en god seier takket være en brakett av tidligere Salernitana-mann Boulaye Dia og Fisayo Dele-Bashirus mål. Biancocelesti hadde en utfordrende sommer med store endringer, da tidligere nøkkelspillere Luis Alberto, Felipe Anderson og kaptein Ciro Immobile forlot klubben, mens Baroni erstattet tidligere manager Igor Tudor, som erstattet Maurizio Sarri i slutten av mars. Den tidligere Verona-manageren startet en ny syklus denne sesongen, og til tross for noen innledende problemer, ser det ut til at han begynner å finne ut av flere ting etter en solid europeisk debut.

Tapere: Manchester United

Erik ten Hags side er favoritter til å vinne turneringen, men det ser ikke bra ut etter 1-1 uavgjort mot Twente i åpningskampen i konkurransen. Til tross for åpningsmålet til Christian Eriksen, klarte bortelaget å finne utligningen med Sam Lammers på Old Trafford og viste nok en gang hvordan dette laget ikke kan være konsekvent gjennom sesongen.

Vinner: Ivan Juric

1-1 mot Athletic Club var ikke resultatet han ønsket, med tanke på at det spanske laget først scoret målet i sluttminuttene av kampen på Stadio Olimpico, men den nye AS Roma-treneren Ivan Juric kan definitivt være fornøyd med sine to første. kamper etter at han erstattet tidligere kaptein og ikon Daniele De Rossi. Under hans ledelse vant Giallorossi 3-0 mot Udinese på søndag og uavgjort mot Ernesto Valverdes Athletic, et av de beste lagene i konkurransen. En god start som kan få den kroatiske manageren til å smile for fremtiden.

Taper: Radu Dragusin

Til tross for 3-0-seieren til Ange Postecoglous Tottenham hjemme mot Qarabag,Real Madrid drakt ble den tidligere Genoa-mannen Radu Dragusin utvist sju minutter ut i kampen. Dragusin blir den første spilleren som blir utvist på sin debut i store europeiske konkurranser for Tottenham, mens hans røde kort i det syvende minuttet er Spurs' tidligste fra starten av en stor europeisk kamp.

Onsdag 25. sept
AZ 3, IF Elfsborg 2
Bodo Glimt 3, Porto 2
Anderlecht 2, Ferencvaros 1
Dynamo Kiev 0, Lazio 3
Galatasaray 3, PAOK 1
Nice 1, Real Sociedad 1
Ludogorets 0, Slavia Praha 2
Midtjylland 1, Hoffenheim 1
Manchester United 1, Twente 1

Torsdag 26. september
Malmø 0, Rangers 2
Fenerbahce 2, Union Saint-Gilloise 1
Roma 1, Atletikkklubb 1
Ajax 4, Besiktas 0
Braga 2, Maccabi Tel Aviv 1
Lyon 2, Olympiakos Piraeus 0
Eintracht Frankfurt 3, VIktoria Plzen 3
Tottenham 3, Qarabag 0
Steaua Bucuresti 4, Rigas Futbola Skola 1